Acţiunile Let's Do It, România! susţinute de Anul European al Voluntariatului 2011 - Let's Do It, Romania!
5655
post-template-default,single,single-post,postid-5655,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Acţiunile Let’s Do It, România! susţinute de Anul European al Voluntariatului 2011

Acţiunile Let’s Do It, România! susţinute de Anul European al Voluntariatului 2011

Acţiunile celui mai  mare proiect de implicare socială din România_Let’s Do It, România! , sunt acum suţinute de Anul European al Volutariatului 2011_ AEV 2011, care promovează cetăţenia activă prin activităţi de voluntariat, activităţi ce reprezintă un element cheie pentru consolidarea coeziunii si pentru dezvoltarea democraţiei.

 

Proiectul  Let’s Do It, România! motivează pentru al doilea an consecutiv voluntari din toată ţara pentru a curăţa România de gunoaie şi de asemenea, pentru a responsabiliza toţi cetăţenii cu privire la importanţa implicării lor în protejarea mediului.

 

Aflată sub semnul Anului European al Voluntariatului 2011 şi sub sloganul “Anul acesta se poarta voluntariatul. Fii la moda, voluntariatul iţi vine bine!”, cea mai amplă acţiune de voluntariat de mediu din România îşi propune să se autodepăşească în 2011. Organizatorii aşteaptă 500.000 de voluntari la ediţia din anul acesta , care va lua startul în 24 septembrie la ora 8 dimineaţa, la toate punctele de înregistrare disponibile pe www.letsdoitromania.ro

 

Anul European al Voluntariatului 2011 promovează voluntariatul în rândul cetăţenilor şi sprijină voluntarii şi organizaţiile de voluntariat pentru a obţine rezultate şi mai bune.

 

Scopul general al AEV este acela de a încuraja şi sprijini – îndeosebi prin schimburile de experienţă si de bune practici – eforturile depuse de Comunitate, de statele membre, de autorităţile locale şi regionale pentru a crea la nivelul societăţii civile condiţii favorabile voluntariatului în Uniunea Europeană (UE) si pentru a spori vizibilitatea activităţilor de voluntariat în UE.

 

Obiectivele AEV sunt mareţe şi sunt de apreciat. Se doreşte o implicare din ce în ce mai mare a cetăţenilor la proiecte de voluntariat prin cresterea gradului de sensibilizare cu privire la valoarea si importanta voluntariatului şi de asemenea, AEV are drept obiectiv crearea unui mediu propice voluntariatului in UE – pentru a instaura voluntariatul ca parte din promovarea participarii civice.

 

No Comments

Post A Comment